150. Cristina Theodora PETRESCU: Ce am înțeles din viața asta?

Aflasem demult de întrebarea Mariei de la o prietenă care i-a răspuns în urmă cu ceva ani și la acel moment mi s-a părut atât de simplu și frumos. Acum când Maria mi-a oferit oportunitatea de a răspunde…..mi se pare un pic mai complicat.

Primul răspuns cuprinzător pe care îl am in gând este: Aproape tot și Încă nimic. Aproape tot pentru că până la 40 de ani am avut parte de foarte multe experiențe cu mare impact asupra formării mele ca OM pe acest pământ și Încă nimic pentru că și mai multe experiențe mă așteaptă în viitor, care cu siguranță îmi vor crea alte înțelesuri asupra vieții.

Din acel Aproape tot pot rememora experiențele care au adus impact sau schimbare în sufletul și mintea mea.

Până în 10 ani am înțeles că viața e un joc, cu o mami iubitoare, frumoasă și muncitoare, cu un tati ca un soare, zâmbitor și protector, cu un frate simpatic, dar care ti-a stricat mendrele și a apărut nepoftit 😊 și cu zeci de rude gălăgioase si simpatice. Cristina de până în 10 ani a înțeles ce înseamnă „nu avem bani pentru asta” dar și că pentru „asta” mami și tati munceau noaptea, că e frumos să ai prieteni, pentru că mami și tati aveau mulți, ca oamenii râd tare și cu poftă, că oamenii se mai și ceartă….chiar și rudele se ceartă, dar întotdeauna se împacă.

Până în 20 de ani am înțeles ce înseamnă munca pe cont propriu, dezamăgirile adolescentine din dragoste, că tot ce zboară se mănâncă sau nu 😊, că tot ce am realizat sau voi realiza în viitor nu va cădea din cer și va cere de la mine maxim de muncă, implicare și dedicare, că viața de student este minunată, că sunt liberă să îmi iau propriile decizii.

Până  în 30 de ani am înțeles că pot crea relații de prietenii frumoase și solide, că părinții mei nu pot mereu să facă, că nu sunt veșnic sănătoși, că la un moment dat devii tu responsabil pentru anumite aspecte din viața lor și că eu pot face multe pentru sau în locul lor, că viața mi-a schimba direcția și că trebuie să accept schimbarea (înțelegând mai târziu că mă duce pe drumul și soarta mea), că apropierea mea de Dumnezeu este mai conștientă și mai așezată, că azi m-am distrat pe cinste, dar de dimineață m-am trezit devreme la treabă, pentru că sunt un adult responsabil.

Și până în cei aproape 40 de ani am învățat că viața mi-a oferit prințul de care am nevoie pentru a clădi frumosul în doi, că noțiunea de compromis și bucurie au căpătat sensuri mai mature, că oamenii/ prietenii vin și pleacă din viață când trebuie și cu un scop anume, că e minunat să mă transform în postura de mătușă și că Dumnezeu m-a binecuvântat cu marea onoare de a fi mamă de două ori (în curând). Iubirea și iertarea sunt la locul lor și mă definesc la acest moment.

Cea mai de preț învățătură pe care propria viață mi-a oferit-o până acum este: iubirea necondiționată, acea iubire care se naște în tine și din tine, copilul.

În încheiere spun că a fost foarte frumos până acum, că îmi place despre mine și aștept cu entuziasm, pozitivism și bucurie următorii minunați ani ai mei.

13.04.2024

Comentarii

comentarii

Related posts

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.