28. Cristina GOANȚĂ: Ce am înțeles din viața asta?

Împlinesc în curând 40 de ani și fiecare zi a vieții mele se conjugă, invariabil, cu verbul „a învăța”.

Am învățat mai întâi să descopăr lumea prin ochii timizi ai copilului dornic să fie primul la învățătură. Am reușit de cele mai multe ori, am eșuat, am luat-o de la capăt, dar m-am bucurat mereu de fiecare lecție, de profesorii și de colegii mei.

Apoi, am crescut și, odată cu mine, și nevoia mea de Ceilalți, de Bine, de Frumos.

Am descoperit astfel muzica și radioul, mai întâi prin pasiunea și dăruirea tatălui meu, iar astăzi prin dorul meu nestins de el, prin blândețea și bucuria fratelui meu.

Am învățat să citesc și, mai ales, să recitesc, din respect și dragoste pentru profesorul meu de limba și literatura română, domnul profesor Ion PECIE.

Am învățat să iubesc școala și tot ceea ce fac, zi de zi, se leagă de acest minunat ,,Doamna”, care îmi bucură sufletul de mai bine de 17 ani.

Am învățat, de 14 ani, că Mama este cel mai important cuvânt al vieții mele și mă străduiesc să fiu demnă de puterea acestuia, de încrederea și dragostea fiicei mele.

Lecția despre curaj, dăruire, putere de muncă, sacrificiu și tăria de a lua totul de la început, am învățat-o și o învăț încă (din fericire) de la mama mea.

Lecția despre generozitate, bucuria de a dărui, forța de a lupta, despre prietenie, despre mine, am învățat-o de la tatăl meu. Și tot de la el, de când încântă o altă lume, am deprins și lecția despre suferință, amintiri, senzația că ai pierdut o parte din tine, dor nestins…

Împlinesc anul acesta 40 de ani și, de peste 22 de ani, învăț despre a iubi și a fi iubit necondiționat de la soțul meu, fără de care nu aș fi știut niciodată că pot depăși orice obstacol, că limitele la care mă raportam sunt doar temerile mele nejustificate, că poți fi atât de împlinit, că te poți oglindi în sufletul celui de lângă tine.

Sunt mamă, soție, fiică și soră, sunt doamna atâtor copii minunați care sunt, măcar cu o fărâmă de suflet, și ai mei.

Am învățat și învăț în fiecare zi de la elevii mei că suntem ceea ce dăruim, că respectul și iubirea se câștigă prin pasiune, implicare, devotament.

Sunt fericită și binecuvântată datorită oamenilor din viața mea.

Ce am înțeles din viața asta? Să iubesc, să dăruiesc, să cred cu tărie în Dumnezeu, să greșesc, să o iau de la capăt, să am curaj, să plâng, să râd, să fiu recunoscătoare, să mă bucur din tot sufletul că meseria de profesor m-a ales, înainte chiar de a o fi ales eu!

Împlinesc 40 de ani și viața asta este lecția pe care învăț acum să o predau zi de zi!

07.02.2021

Comentarii

comentarii

Related posts

One Thought to “28. Cristina GOANȚĂ: Ce am înțeles din viața asta?”

  1. Ioana

    O Doamnă minunată, un text minunat. O iubesc şi mă consider norocoasă că am cunoscut-o. Un OM deosebit, frumos şi bun.

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.