Nu știu care e aria cercului!

Și nu am nicio remușcare că nu o știu. Când am auzit o asemenea întrebare, sfredelitoare, mi-am adresat-o mie în gând și răspunsul care mi-a venit pe loc, a fost, nu aria, ci lungimea cercului. Pe urmă le-am amestecat pe amândouă. Aria și lungimea cercului. Dacă mă întreabă cineva acum, nu garantez că știu răspunsul corect și repet, nu am nici un regret și nicio remușcare că nu-l știu. E adevărat că eu nu candidez nicăieri. La fel de adevărat e  că, așa cum am mai scris, eu nu mai sunt votant de PSD din 1992, iar din 2005 m-am lecuit și de ceilalți, ca să mă exprim cât de elegant pot.

 Ce e de făcut atunci?

Nu pot să nu mă duc la vot! M-aș îmbolnăvii,  la propriu, dacă aș alege să stau acasă. E mai mult decât o îndatorire. Sângele atâtor oameni nevinovați, vărsat acum 30 de ani, ar fi trebuit  să fie un motiv suficient, pentru ca votul să fie obligatoriu. Nu mă interesează că nu e obligatoriu. Să stea alții pe terase sau prin fel și fel de unghere. Absenteismul nu e pentru mine, chiar dacă mi-a trecut prin minte și să nu particip de astă dată. Și nu, neapărat din cauza candidaților, ci a eminențelor cenușii care-i mână în luptă și-i manevrează. 

 Ca să mă decid, evident că aseară m-am uitat, atât cât am putut, la zbaterile și dezbaterile candidaților. 

Sunt în continuare nehotărâtă!

De ce  să o votez pe ea?

  • pentru că știu că va pierde;
  • pentru ca e prima femeie in finală, parcă am fi la fotbal…;
  • pentru că pare un om bun;
  • pentru că e săgetătoare;
  • pentru că e încurcă lumea, așa ca mine(știu că asta nu e motiv și că eu nu candidez decât în bucătărie și sigur pierd și acolo…);
  • pentru că a avut curajul și inconștiența să se transforme în sac de box.

De ce să îl votez pe el?

  • pentru că mi-a plăcut aseară;
  • pentru că pare un om serios.

Rămân nehotărâtă! 

Mă voi decide  într-un final, în funcție de mișcările pe care le vor face cei aflați în spatele celor doi. Susținători, formatori și manipulatori.  Cu cât își vor încorseta mai strâns candidatul, cu cât îl vor încarcera mai tare, cu cât vor vrea să pară tot mai sfinte și neprihănite fecioare și  deținătorii adevărului absolut, cu atât mă vot trimite mai rapid în tabăra cealaltă sau mă vor face să-mi anulez votul meu. Și evident, un vot nu e mult, dar  e ca-n bancul acela cu soția, secretara, directorul și centimetrii: nu e mult, dar știi cât contează?

20.11.2019

Comentarii

comentarii

Related posts

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.