19. Mircea Șcheau: Ce-am înțeles din viața aceasta?

Că toate lucrurile este bine să le faci la timpul lor.

Am mai învățat că în spatele neîmplinirilor sunt așteptări construite greșit, cereri formulate fără sens și incapacitatea de a te mulțumi cu ceea ce ai. Întâmplări aparent banale, întâlniri neprogramate sau simple gesturi de politețe pot să schimbe cursul unei vieți. Toate sunt încărcate de semnificații dificil de deslușit pentru un ochi mai puțin avizat.

Poate că există o formulă magică a succesului. Părinții m-au învățat însă că munca asiduă este cea care te va ajuta să șlefuiești contururile uneori mai aspre și-ți va oferi satisfacția de a te bucura de ceea ce au plămădit mâinile tale. Truda să-ți fie însoțită de credința că vei primi și nădejdii să i se alăture iubirea dăruită pentru a construi.

Încearcă să crești, încearcă să ajuți fără să aștepți nimic înapoi. Respectul oferit sau mâna întinsă nu se condiționează, pentru că nu se tranzacționează. Speră doar că celui căruia i-ai făcut un bine, va face, la rândul lui, bine altora. Nu voi polemiza despre percepția umană și cea Divină asupra binelui. Dăruiește doar și vei dobândi !

Nu spun nimic nou. Nu există niciun sens filozofic profund printre aceste rânduri. Transmit numai câteva dintre gândurile unui copil plecat de la țară, dintr-un sat de la poale de deal, să cunoască și să cuprindă lumea asta toată…

02.02.2021

Comentarii

comentarii

Related posts

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.