38. Marius MLADIN: Ce am înțeles din viața asta?

Maria, prietena mea, a provocat pe mulți prieteni și colegi cu această întrebare și iată că și eu trebuie să onorez această provocare.

Așadar:

1. Am înțeles că nimic nu este mai important pe această lume decât familia, adică părinții, frații, soția și copiii tăi. Atunci când unul din părinți pleacă într-o lume mai bună, tu crezi că totul s-a sfârșit. Îți rămân amintirile, sfaturile lui chiar și dojenile pe care ți le spunea în copilărie.

2. Am înțeles că nu contează ce studii ai, sau câte diplome ai adunat, dacă nu ai bun simț și cei 7 ani de acasă. Trebuie să îi asculți pe oamenii din jurul tău și dacă poți, să îi ajuți măcar cu un sfat sau să îi îndrumi atunci când și-au pierdut orice speranță. Am avut multe sfaturi de dat, nu numai pentru prieteni ci și pentru oameni simpli, pe care i-am cunoscut atunci pe moment, prin natura serviciului meu.

3. Am înțeles că niciun efort nu este prea mare, pentru ați duce la împlinirile visurile, ale tale, dar mai ales ale copiilor tăi. Dacă copiii tăi reușesc să-și împlinească visurile, atunci și tu ești fericit și liniștit că ai contribuit la realizările lor, chiar dacă apar acele inevitabile ,,conflicte ale generațiilor” până la urmă ajung și ei să fie recunoscători, pentru tot efortul tău de ai vedea realizați

4. Am înțeles că această goană neîntreruptă a unora după averi și trai luxos, nu înseamnă nimic atunci când va veni momentul ,,marii treceri” în lumea de dincolo. Acolo, vreau să cred că luxul și banii pe care i-ai adunat nu mai valorează nimic. Vii cu mâinile goale pe acest pământ și pleci la fel, așa cum frumos spunea un prieten comun al nostru, al meu și al tău, Maria.

5. Am înțeles că divinitatea îți alege calea încă din momentul nașterii și că destinul tău nu îl poți schimba. Unii au impresia că îl pot schimba, dar nu pricep sau nu vor să priceapă că au doar impresia că și-au schimbat destinul. Aceasta este doar o iluzie a lor, pentru că divinitatea este în tot și în toate.

6. Am înțeles că rebel cum am fost și sunt, unii au tendința să mă izoleze, pentru că nu sunt de-al lor, dar așa cum am observat eu, timpul mi-a dat dreptate mie și nu lor, chiar dacă pe moment am suferit, deoarece majoritatea dintre ei au cules roadele muncii mele, fără a-mi mulțumi măcar.

7. Am înțeles că prietenii adevărați sunt aceia care sunt alături de tine la greu, nu aceia care se bucură și sunt lângă tine numai atunci când le oferi ceva. Au fost cazuri în care mi-am regăsit prieteni răspândiți prin lume, datorită tehnologiei moderne și am reluat legăturile.

8. Am înțeles că ai de învățat în permanență lucruri noi și dacă ai răbdare și vrei să fii în permanență informat, ai de unde aduna această informație, dar trebuie să ai grijă ce dorești să păstrezi în memorie, pentru că în era informației digitale, trebuie să îți selectezi singur ceea ce trebuie reținut. Vorba aceea omul cât trăiește învață, dar mai trebuie să și vrea acest lucru.

9. Am înțeles că bunul cel mai de preț este sănătatea. Dacă nu ești sănătos nimic din ceea dorești să realizezi nu se poate duce la împlinire, pentru că tu suferi dar suferă și cei dragi ție. Vorba aceea daca ai sănătate, ai de toate.

Ar mai fi multe de spus, dar mă opresc aici.

20.02.2021

Comentarii

comentarii

Related posts

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.