4.Lorena ȚICLEANU: Ce-am înțeles din viața aceasta?

Viața mea este un roller coaster. Am trăit-o ca un pilot de formula unu și nu regret absolut nimic.

Motto-urile mele sunt: “ Carpe Diem” și celebra replică a lui Scarlett O’ Hara: “Până la urmă, mâine este o altă zi.” (After all, tomorrow is another day).

Abia ieșisem din comunism și dintr-o țară în care nimeni nu știa să zâmbească. Aveam 21 de ani, ajunsesem de câteva luni în Italia și mă aflam într-un tren care mă ducea de la Roma la Reggio Emilia. Destinul a așezat pe scaunul de lângă mine un băiat, italian, în jur de 35 de ani cu un handicap pe care nu puteai să nu-l observi. Cu toate acestea avea o liniște interioară, pe care nu o găseai la un om normal. Mi-a zis ca este budist. Timp de șase ore am discutat despre credință, despre viață și  alte lucruri care pentru mine erau absolut noi. Când am ajuns la destinație, am coborât din tren, având un bilețel în mână pe care scria: “Nam Myoho Renge Kyo”, ceea ce s-ar traduce în: ”Totul în viața noastră este cauză și efect”.

Nu l-am mai revăzut niciodată, dar nu-l voi uita niciodată.

Ceea ce dăm, aia primim!

Atunci când faci multe lucruri în viață faci și greșeli, dar am avut norocul să am lângă mine oameni minunați care m-au ajutat să merg cât mai bine cu putință, care m-au ascultat și pe care am încercat să nu-i dezamăgesc  Aceștia fac parte din familia mea și atunci când zic familie, nu mă refer doar la familia de sânge, ci la o familie legată prin foarte multe lucruri afective.

Mi-am  deschis casa tinerilor, oamenilor frumoși, iubitori de arta, de cultura, de pace, de iubire. Asa cum zic tinerii, mi-am creat o bula în care am trăit.

 Uneori am întâlnit oameni care mi-au făcut rău, care nu mi-au plăcut, oameni cărora le-am dat credit și m-au înșelat. Am învățat și de la ei. Poate chiar mai mult decât de la cei care ne iubesc. Am învățat că: ”așa NU”.

Am înțeles din viața aceasta, că este musai să te bucuri de ea, să te bucuri de prezentul pe care tu ți-l creezi sau pe care destinul ți-l dă (încă nu am aflat răspunsul), să nu fii încrâncenat, să nu crezi că deții adevărul, să ai așteptări doar de la tine.

Eu voi continua să mă bucur de mama mea, de fetele mele, de nepoatele mele de care sunt profund îndrăgostită și nu în ultimul rând de omul pe care Dumnezeu l-a așezat alături de mine.

Uneori mă mai agit pentru că iubesc foarte mult aceasta țară și îmi pare rău că a ajuns pe mâna unor netrebnici dar, până la urmă, mă gândesc că trebuie să existe un plan și pentru asta. Mă străduiesc să  privesc cu optimism și speranță spre tinerii noștri.

Carpe Diem! Sper ca într-o bună zi să ne întâlnim și să ne bucurăm de povestirile noastre pentru că dacă ai ce povesti înseamnă că ai trait!

P.S. Pentru cârcotași și cârcotașe: DA, iubesc să fiu “nevasta lu’ Țicleanu”! Sunt alegeri pe care le faci o dată în viată!

29.01.2021

Comentarii

comentarii

Related posts

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.