Intâlnirea a doi OAMENI

 Oamenii  despre care am scris se caută, uneori se găsesc, se întâlnesc și nu doar pe blogul acesta  sau în cartea mea ci și în viață.

Scriu aceste rânduri la îndemnul profesorului universitar Ion Verboncu.

 Vreau să vă vorbesc  despre întâlnirea a doi dintre ei, profesorul universitar Ion Verboncu și medicul neurochirurg Marius Catană.  În decursul vremurilor sănătatea profesorului Verboncu a tot fost pusă la grea încercare, fiind supus la fel și fel de intervenții, niciuna simplă.  Ca și cum asta nu ar fi fost de ajuns, în urma unui accident, o căzătură, rămâne imobilizat la pat vreme de 2 săptămâni, cu dureri groaznice și cam fără speranță. Familia, soția, copii și doctorul Emanoil Ceaușu, un alt gorjean, a cărui poveste o găsiți tot pe blog îl trimit la medicul neurochirurg Marius Catană.

Deși avea antecedente total nefavorabile, doctorul Catană își asumă riscul pe care profesorul Verboncu nu-l va uita niciodată și acceptă să-i facă o nouă intervenție chirurgicală, pe coloana vertebrală . Operația nu este doar riscantă ci și foarte dificilă și are loc  în data de 2 iulie 2019 între orele 12.50  și 19.50, dar este o reușită.

Este evident că urmează o perioadă de recuperare extrem de dificilă, în care durerile nu-l părăsesc și  efectiv  trebuie să învețe să meargă, de la zero. Cu toate astea a găsit timp și energie, să mă roage, să scriu aceste rânduri, nu doar pentru a-și exprima aprecierea, recunoștiința, gratitudinea și a transmite mulțumirile sale doctorului care i-a redat speranța, ci mai ales, pentru ca tot mai mulți gorjeni să afle că doctorul Catană iese din categoria gorjenilor de 5 stele, doar pentru a se înscrie în categoria românilor de  1.000 de stele.

Comentarii

comentarii

Related posts

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.