Gică, la 60 de ani!

Suntem în zodia Gemenilor. Mâine este ziua lui Gică. Minunatul meu soț împlinește 60 de ani, din care mai mult de jumătate i-a trăit alături de mine, din care aproape 29 de ani, chiar căsătoriți. Nu i-a fost ușor. Nu ne-a fost ușor. El, un geamăn introvertit, un doi-într-unul veritabil, hrănindu-l și scoțându-l la lumină când pe unul, când pe celălalt, de nu mai știi pe ce lume trăiești, eu o săgetătoare exuberantă, extravertită până la Dumnezeu și înapoi, dă-i și înțelege-te! Dacă poți. Am putut și voi putea și de data asta, să mă las pe mine în umbră, cum nu-mi stă în fire și, să vorbesc doar despre unul dintre gemeni, cel luminos, cel întunecat lăsându-l pentru altă dată, pentru altă poveste.

Nu e, chiar, o amenințare…

Așadar, să încerc, să-mi respect promisiunea făcută, de bună voie și nesilită de nimeni, mie însămi și să aștern câteva rânduri, doar, despre luminosul meu bărbat. N-ar trebui să-mi fie greu. Are o mulțime de calități, care, mă pot face, să-i trec cu vederea micile defecte.

Să pornim!

E deștept! Nu doar pentru că e absolvent de Electronică, unde se intra și se termina destul de greu, ci pentru că e dispus să caute și de obicei găsește soluții la orice problemă, care nu are nicio tangență cu pregătirea, cu instruirea lui.

E altruist! Soluțiile pe care le găsește nu sunt doar pentru problemele lui, ale noastre, ale familiei restrânse sau extinse, ci pentru lumea largă. Dăruiește, fără nici-un regret, din timpul, din energia, din cunoașterea și din priceperea lui și, nu așteaptă nimic în schimb. E mare lucru!

E muncitor! Nu dă înapoi de la nicio activitate, de la nicio muncă, oricât de grea ar fi. Ia asupra lui tot ce e mai greu, chiar dacă știe că munca e pentru tractoare, el știe că poate fi și… tractor, la nevoie. Ca să vedeți că nu-l laud gratuit, în afara lucrărilor din domeniul lui, cele de electronică, unde n-are egal, tot el face și desface și reface instalații electrice la case și mașini, schimbă uși, ferestre, schimbă instalații sanitare, zugrăvește, pune gresie, faianță, parchet, montează mobilă. Toate astea și multe altele făcute cu mult simț de răspundere. Toate astea le-a învățat singur. Văzând și făcând. E chiar o comoară, la casa omului.

E onest, cinstit corect! Nu dorește pasărea de pe gard.

E strângător! Opusul lui risipitor, adică mie, să nu zic zgârcit, că atunci ar trebui să păstrez această descriere pentru povestea geamănului întunecat, dar nu e, tocmai, zgârcit e, să zic, strângător în proporții rezonabile.

E devreme acasă! Îi ajung eu, noi. Indiferent unde este plecat, abia așteaptă, să ajungă acasă, la noi. Cred că și ăsta e mare lucru!

E familist convins! Familia e totul pentru el.

Ține pasul cu mine! Am zis că suntem diferiți, opuși. Gândim, de cele mai multe ori, altfel, acționăm diferit, dar niciodată nu mă lasă, nu mă abandonează, e acolo și la bine și la greu. Își potrivește, mereu, pașii după ai mei!

Noi doi la Masa tăcerii, la nunta de argint în 2017

Îi mulțumesc pentru TOT!

La mulți ani, dragul meu!

08.06.2021

Comentarii

comentarii

Related posts

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.