Eu, profitoarea…

 PROFITÓR, -OÁRE, profitori, -oare, adj. Care caută să scoată un folos din orice împrejurare (neținînd seamă de interesele altora); care urmărește un folos din munca (sau în dauna) altora; afacerist, speculant.

Încep această postare, profitând de dexonline.ro.  Definiția cuvântului profitoare, nu e deloc îmbietoare, pentru nimeni.

Eu, nerecunoscătoarea, ingrata, vai de capul meu, nu mă recunosc deloc în această descriere. Fiind, evident, subiectivă, chiar dacă tocmai de mine e vorba în propoziție, poate că nu sunt tocmai în măsură să mă pronunț. Sunt conștientă, că e adevărat, chiar și în cazul celor mai buni dintre noi, că mai tot timpul, vedem gunoaiele din ochii altora, fără să vedem bârnele din ochii noștri, dar hai, să facem o analiză.

Ce mi-a venit, acum?

Între obiectivele mele, pe anul în curs, pe unul din locurile fruntașe, figurează resuscitarea blogului meu. Cum trebuie să fac asta?

Nu prea știu, că dacă aș fi știut, el, blogul n-ar fi avut, acum, nevoie de resuscitare…

Cine știe, de pe aici, am rugămintea, să mă învețe și pe mine!

Probabil va trebui să mă instruiesc serios, în acest domeniu și anunț oficial că am de gând să fac asta, dar până una alta, încerc să fac ce pot.

Și pot acționa în două direcții.

1.Să scriu mai des și bineînțeles, dacă pot să scriu și mai bine, ar fi perfect și să aduc în lumină povești interesante.

2.Să cer celor care deja mă citesc, din scoarță în scoarță, vorba știm noi cui, să se aboneze la postările mele și dacă le plac, să le și dea drumul mai departe.

Îmi urmăresc zilnic numărul de cititori. Atunci când am publicat un interviu nou sau chiar când am redistribuit unul vechi, cititorii se adună. Nu se adună, chiar câți mi-aș dori, dar nici nu mă pot plânge!

Mă umple de amărăciune gândul că, pe blogul meu, cititorii au năvălit efectiv, doar atunci când un OM despre care eu scrisesem și-a încheiat conturile cu viața.

Nu pot lupta cu moartea!

Dar pot, să vă rog, să vă înscrieți, să vă abonați la postările mele.

De la începutul anului, după urările de rigoare și curtoazie, am trecut direct, la ce mă interesa, adresându-vă această rugăminte, destul de des! Unii s-au înscris din prima, fără nicio întrebare suplimentară, așa cum aș fi făcut și eu, profitoarea, dacă m-ar fi rugat cineva, alții m-au întrebat ce câștig (o să mă explic imediat), iar alții, deși mi-au spus, că cererea mea e un fleac, m-au făcut direct, profitoare.

Nici cu aceștia din urmă nu mă pot lupta! Rămân profitoare și cu asta, basta!

Profitul meu, după înscrierea fiecărui cititor, deși nu mai am anii, e o imensă bucurie copilărească, mulțumire și satisfacție, sentimente pe care vă doresc să le încercați și voi în fiecare zi și de fiecare dată când veți citi aici, fie un gând, fie un interviu de-al meu.

11.01.2017

Comentarii

comentarii

Related posts

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.