10 septembrie 2016 –TG-JIU- Lansarea cartii mele – Destainuiri – Interviuri cu romani remarcabili

Cartea mea e ca si copilul meu, al treilea.

Sunt fericită că am reuşit, după mai multe încercări eşuate, să o public şi să o şi scot în lume.

Visez  la momentul asta de la primul interviu (18.06.2009-Horatiu Mălăele!).

E foarte adevărat, că l-am visat un pic altfel. Cu trecerea timpului mi-am mai retezat din aripi, dar aş fi nedreaptă dacă nu m-aş detaşa de micile inadvertenţe şi nu aş aprecia acest moment cu totul special, emoţionant, reuşit.

La reuşita lansării cărţii mele au contribuit multe persoane. Vreau să le multumesc tuturor.

 1. Mihaelei Oarfă, pentru idéea iniţială a realizării acestor interviuri
 2. Tuturor personajelor cărţii mele fără al căror acord, cartea nu ar fi existat.
 3. Multumiri speciale celor care s-au aflat şi în carte şi în sală, deşi ştiu că nu le-a fost uşor să ajungă: Ioan Sîrbu (împreună cu întreaga familie Maria-Alexandra, Manuela şi Valentin), întregii familii a lui  Dinu Dabelea (Mama, soţia Stela, fiica Oana şi băiatul Şerban – Dinu a fost absent motivat, dar cu siguranţă ne-a vegheat de undeva de sus), Anghel Dogariu (tur de forţă de la Bucureşti, special pentru evenimentul meu ), Ion Voinea, Gheorghe Ţiclete (tur de forţă de la Bucureşti, trecând mai întâi prin Muşeteşti ), Constantina Diţă (o apariţie strălucitoare şi la propriu şi la figurat, venită din America), Irinel Cristu (tur de forţă de la Bucureşti special pentru evenimentul meu), Maria Moţa (tur de forţă de la Bucureşti, via Novaci), Sandu şi Gina Palantin (tur de forţă de la Slobozia, via Bâlteni  special pentru evenimentul meu), Eugenie Posdărăscu (tur de forţă de la Bucureşti, via Peştişani), Miriam Aribăşoiu, Reli Sanda (şi Cristina), Daniela Ursu, Mihai Cosmin Popescu cu Smaranda (tur de forţă de la Bucureşti, special pentru evenimentul meu, pentru a vorbi despre cartea mea).
 4. Mi-aş fi dorit să fi participat şi alte personaje ale cărţii, dar un gând special îl las aici pentru prietenul meu Gigel Verduncă. Şi el şi-a dorit enorm să participe, dar cei 400 km pe care trebuia să-i conducă singur şi alte cauze l-au împiedicat să ne fie alături.

Au vorbit despre cartea mea:

 1. Amalia Todoruţ (deşi noi ne-am cunoscut  cu doar 5 zile înainte de lansare, pentru că-i promisese domnului profesor Verboncu, a renunţat la o vacanţă în străinătate).
 2. Teodora Vătuiu (mi-a spus DA din prima şi pentru mine nu a mai plecat la Bucureşti, unde era aşteptată).
 3. Camelia Radulian (a venit de la Craiova special pentru mine şi mi-a prefaţat cartea extraordinar de frumos, de parcă nu despre mine ar fi vorba).
 4. Mihai Cosmin Popescu (a venit de la Bucureşti special pentru mine şi cartea mea)
 5. Profesorul Luchian (a venit de la Bucureşti special pentru mine şi cartea mea, mi-a adus  şi a făcut, pe loc, un panou, a avut ideea şi mi-a adus o Carte de impresii şi i-a îndemnat pe participanţi să scrie şi deloc de neglijat, a făcut un adevărat REPORTAJ FOTOGRAFIC, cu cele aproape 1.000 de fotografii )

M-au susţinut material Anghel Dogariu şi Ion Voinea şi au vegheat la buna organizare alţi oameni dragi, văzuţi şi nevăzuţi ştiuţi şi neştiuţi.

Le mulţumesc tuturor!

Evenimentul n-ar fi fost întreg fără participarea oamenilor frumoşi care au răspuns cu bucurie chemării mele.

Au fost învăţătoarea mea, Maria Piţigoi şi profesoara de limba română, Alexandrina Robu.

A fost învăţătoarea lui Vlădut, Mariana Nimară şi profesoara de pian a ambilor băieţi, Violeta Geică, diriginta şi profesoara de franceză a lui Vlăduţ, Oana Dabelea şi Loredana Stoian.

Au fost prietenele mele (din copilărie sau de mai târziu) Mioara Grosu(cu Loredana), Nonica Ivan, Lioara Cicu, Nuţa Şofie, Gabi Ţeţu, Lili Rogoveanu,  Rozalia Gârniceanu, Nety Krupenschi şi Codruţa Aldea (venită special pentru mine de la Sibiu, deşi era ziua de naştere a fiului ei).

Au fost foştii mei colegi de la Grimex: Mari Marina, Ramona Vulpe, Ana Brabete, Sorin Mitroi, Mitică şi Victoria Meloancă, Vasile şi Lili Catană, Stefan Păducea, Filimon Tiriplică, Iordache Tătaru, Ion Stamatoiu (era aşteptat la Scoarţa să oficieze o căsătorie şi i-a născut şi nora –  o Măriuţă).

Au fost colegele soţului meu Gabi Răducu cu Florin şi Adriana Petrescu.

Au fost colegi cu care într-o altă viaţă am încercat să schimbăm lumea, până ne-a schimbat ea pe noi: Creola Enoiu, Ilie Lăudat, Marcel Romanescu, Melania Furma, Simona Dumitrascu, Gabi Chinezoaica, Mariana Andrei, Lucian Medar, Ovidiu Cercel, Mircea Şcheau.

Au fost colegele mele de azi, venite special de la Bucuresti. Minunata coordonatoare Raluca, Eliza, una din pupilele mele. Lor li s-a alăturat Dani. A fost colaboratoarea mea doamna Bobeică, de la Craiova.

Au fost: Vasile Aribăşoiu, Cornel Ardeleanu, Ella Orzan, Dorinel Pârvulescu, Tibi Cicu, Letitia, Felicia Burciu, Niculina Truşcă!

Au fost familiile:

 • Stănculescu: Geta şi Mihai (părinţii prietenei mele Mihaela)
 • Ogîrlaci: Gabi şi Vasile (au lăsat invitaţii acasă să-i aştepte)
 • Dogaru: Bianca, Doinel, Neluşa
 • Băloi: Reli şi Gore
 • Cojocaru: Luci şi Viorel – prieteni de o viaţă.

A fost familia mea (Vlăduţ, Jasmina şi Cipri mamaie şi Gică).

Au fost rudele noastre:

 • Familia Dăneştilor: Luci, Ioana, Truli, Eugen.
 • Familia Dumitrilor: Alina, Andu, Elena, Relu.
 • Doina Alăman şi Oana Băleanu.
 • Cristina Doicaru şi Corina Bibirigea
 • Familia Foteştilor: Radu, Dănuţa, Marcela şi Costel.
 • Familia Zgovancilor: Teo, Doiniţa şi Petrică.

Au mai fost câteva persoane, pe care nu le cunosc si-mi cer scuze că nu am reţinut cum se numesc.

Sper că nu am uitat pe nimeni.

Multumirile mele seciale se indreapta și spre cei care au fixat evenimentul în imagini. O parte din frumoasele fotografii au fost făcute de soţul surorii mele şi de soţul meu.

Profesorul Luchian a realizat un amplu REPORTAJ FOTOGRAFIC.

Le multumesc tuturor pentru că mi-au făcut ziua nu doar specială ci şi greu de uitat.

A lipsit, motivat, mama mea.

12 septembrie 2016 – Bucuresti

[sc_embed_player_template1 fileurl=”https://mariabacescu.ro/wp/wp-content/uploads/2016/09/lansare_carte.mp3″ autoplay=”true” loops=”true”]

Nu există nici o galerie selectat sau galeria a fost șters.

Comentarii

comentarii

Related posts

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.