27. Codruța ALDEA: Ce-am înțeles din viața aceasta?

Mi-am făcut timp să-ți răspund la provocare, Maria.

Încep prin a spune ce am înțeles din viața aceasta, mai ales acum, în perioada pandemiei, pentru că acest virus parșiv nu m-a ocolit.

Am înțeles că este foarte important să fii alături de familie, pentru că doar împreună, reușim să trecem peste toate încercările vieții.

Am înțeles că este foarte important să ai prieteni adevărați, pentru că în acea perioadă am primit sprijinul lor, ne sunau să ne întrebe cum ne mai simțim, de ce anume avem nevoie, insistau să le trimit lista de cumpărături pentru a ne aproviziona cu alimente și medicamente, având în vedere, că noi eram în carantină.

Și nu în ultimul rând, am înțeles că atunci când ești la ananghie, cel mai important este să te apropii de Dumnezeu, să te rogi, pentru că rugăciunea este ascultată de Dumnezeu și Maica Domnului. Ei nu te vor lăsa niciodată la greu. Eu le-am simțit prezența mai mult ca oricând în acea perioadă.

Gândindu-mă prin ce-am trecut, îmi revin în minte două cugetări, pe care le știu de la bunica mea, o femeie înțeleaptă și foarte credincioasă:

  • Rugăciunea nu cade departe de piatră”, (adică, atunci când te rogi, chiar și cel mai necredincios primește ajutorul lui Dumnezeu) și
  • A fi domn e o întâmplare, a fi OM e lucru mare”.

Am înțeles că atunci când faci bine din tot sufletul, binele ți se întoarce însutit înapoi.

Îți doresc multă sănătate, ție și familiei tale, să ne vedem sănătoși și să ne ducem mai departe  prietenia noastră, care durează de peste 18 ani.

06.02.2021

Comentarii

comentarii

Related posts

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.