„Antreprenorești vine pe Transalpina” sâmbătă 19 februarie 2022

COMUNICAT DE PRESĂ

„Satul românesc poate deveni hotarul de referință al identității și economiei românești, în contextul dezvoltării și atragerii de investiții și capital uman, într-un spațiu cu potențial extraordinar, România rurală.”

Pe 19 februarie 2022, ora 12:00, va avea loc conferința regională hibrid ,,Antreprenorești – vine pe Transalpina“, organizată de Romanian Business Leaders, în Complexul L’Invidia, strada Brezulescu nr. 17, localitatea Novaci, județul Gorjîn vederea găsirii de instrumente cât mai bune care să stimuleze antreprenoriatul în mediul rural și să ajute la dezvoltarea durabilă turistică și la creșterea calității vieții rurale.

La eveniment vor participa antreprenori din zona Transalpina și adiacentă, primari ai localităților situate în Oltenia de sub Munte, autorități ale administrației publice, lideri în turism și dezvoltarea de afaceri din România, pentru a dezbate care sunt prioritățile localităților din acest areal și totodată ce proiecte concrete se regăsesc în strategia de dezvoltare pentru următorii ani, precum și care sunt oportunitățile de investitii în afaceri, în care antreprenorii interesați să își dezvolte afaceri în zonă.

Printre cei care au confirmat participarea la eveniment se numără Dragoș ANASTASIU – investitor în turism / Vicepreședinte Alianța pentru Turism, Marius BOSTAN antreprenor/ coordonator RePatriot, Hilde BRANDL arhitect/ coordonator „Antreprenorești- Adoptă un sat”, Cosmin POPESCU – președintele Consiliului Județean Gorj, Dan VÎLCEANU – ministru/ Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, primarii localităților Polovragi, Brezoi, Voineasa, Malaia, Crasna, Baia de Fier, Vaideeni și Novaci.

În cadrul conferinței ,,Antreprenorești vine pe Transalpina” se vor aborda și dezbate subiecte despre:

  1. Impactul antreprenorilor în comunitățile locale rurale – exemple de bune practici ale antreprenorilor și ale comunităților rurale.
  2. Înființare OMD Transalpina – Organizație de Management a Destinației cu rol principal în dezvoltarea comunităților cu potențial turistic situate în partea de nord a Olteniei, punct important în capitolul Turism din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
  3. Preluarea Ghidurilor de arhitectură pentru încadrarea în specificul rural, realizate de Ordinul Arhitecților din România (OAR), în Regulamente de urbanism, prin Hotărări de Consiliu Local/ Hotărâri de Consiliu Județean.
  4. Avantajele asocierii și colaborării antreprenorilor pe domenii de activitate, cât și pe activități conexe.
  5. Finanțări accesibile comunităților membre în acest Proiect (fonduri europene, granturile norvegiene, granturi private, diverse tipuri de finanțări etc.).

Pentru o bună informare, anexăm agenda evenimentului .

Interval orarActivitate
11.30-12.00Primirea invitaților
12.00-12.50Cuvânt de deschidere – Maria MOȚA, coordonator regional proiect AntreprenoreștiMesaj de Bun Venit, Dumitru LEUȘTEAN, primar al localitații Novaci Scurtă prezentare a proiectului „Antreprenorești- Adoptă un sat” Hilde BRANDL – coordonator proiect, arhitect/antreprenor – moderator al evenimentului Despre domeniul de intervenție Turism și cultură din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Dan VÎLCEANU – ministru/ Ministerul Investițiilor și Proiectelor EuropeneÎnființarea OMD Transalpina/Organizatie de Management a Destinației, Dragoș ANASTASIU – Vicepreședinte Alianța pentru Turism, investitor și antreprenor în turismPrezentarea ghidurilor de arhitectură realizate de Ordinul Arhitecților din România pentru încadrarea în specificul rural, în Regulamente de urbanism prin Hotărîri de Consiliu Local și Județean. – Hildegard BRANDL, arhitect
12.50– 13.00Pauză
13.00-13.40Bune practice în dezvoltarea unei comunități: Școala de vară pentru tineri – Antonia ȚARFULEA / Platforma Novăceni în București – Lucian BONDOC Modele de antreprenoriat de succesPrezentare finanțări accesibile în această perioadă – Innotech Student – Alin POPESCU/Manager Asociația Excelsior pentru Excelență în EducațieSoluții concrete pentru conectarea românilor din diaspora cu România – MARIUS BOSTAN, Coordonator RePatriot
13.45-14.00Conferință de presă
14.00-16.30Pranz tradițional novăcean. Invitație la „Petrecerea gospodarilor novăceni”, în ograda familiei UNGUREANU, moștenire a familiei ROIBU (Ioan ROIBU, deputat de Gorj, singurul reprezentant al țărănimii din Gorj în Divanul Ad-Hoc, 1857) – Elena BASARBĂ, Director Casa de Cultură Novaci/Coordonator grupul folcloric ,,Nedeia”Vizitare Transalpina, Rânca
17.00Spectacol folcloric Grupul Nedeia                                                     ~ Ziua  „CONSTANTIN BRÂNCUȘI” – Casa de Cultură Novaci
20.00Cazare Baia de Fier – Pensiunea Conacul Olarilor / Ograda Bunicilor – gazde bune

Comentarii

comentarii

Related posts

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.