Am 52 de ani și tot aproape 70 de kilograme

Așa și!

Sunt aproape constantă. Doar vârsta a a înaintat. Kilogramele au rămas pe loc.
Promiteam acum aproape un an, când eram deja în cea de a zecea zi de dietă minune (via Anca Bejan), că voi reveni peste fix un an, să scriu, să povestesc, să vedem cu ce m-am ales din încercările mele și ce s-a ales din promisiunile mele.

Dieta minune, de fapt un stil de viață sănătos, propovăduia ca pe parcursul unei zile, de la 7 dimineața la 7 seara, te poți hrăni de 5 ori, adică la 7, la 10, la 13, la 16 și la 19, dar nimic, exceptând apa, evident, între aceste ore. M-am ținut tare vreo două luni. N-a fost ușor ! A fost chiar destul de complicat să respect întocmai regulile. Rezultatul era că mă simțeam bine, dar mă învârteam în jurul aceleiași greutăți. Mă pricopsisem cu 10 kilograme în plus, în 20 de ani și aș fi dorit să rămân fără ele în 20 de zile. Eram conștientă că nu se poate, doar îmi plăcea să visez și să mă alint. Dar cum martie nu lipsește niciodată din post, pe la începutul primăverii am început să-mi încolțească în minte primele gânduri de negare, de desființare, căutându-mi scuze, că poate nu e tocmai corect cum procedez, că sigur nu pot să țin și post și să respect simultan și minunata dietă…

A fost mult până am încălcat-o o dată. Apoi mi-am amintit că regulile sunt făcute să fie încălcate, că eu nu respect niciodată nicio regulă, că nu-mi place să fiu îngrădită, încorsetată, că eu nu mă supun niciunei constrângeri.

Și gata!

În cele 10 luni scurse de atunci, am mai avut firave încercări de a o relua, dar nu am mai reușit niciodată să țin mai mult de două, trei zile.. Am fost și lipsită de voință și neîncrezătoare. În mine și în dietă! Am încercat totuși să nu mai fac excese alimentare majore, sport pe care începusem să-l practic cu succes. Nu mi-a reușit nici asta foarte exact, doar am mai stopat-o pe ici pe colo.

Totuși nu am de ce să mă plâng! Sunt bine, sunt sănătoasă, sunt prețuită!
Kilogramele sunt ale mele, m-am împrietenit cu ele. Și cu anii mei sunt prietenă.

Am 52 de ani și tot aproape 70 de kilograme.

24.01.2018

Comentarii

comentarii

Related posts

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.