94. Andreea MEDAR: Ce-am înțeles din viața asta?

Probabil că cel mai bine voi putea răspunde la această întrebare la o vârstă mult mai înaintată… Dar, până acum am înțeles că, cel puțin în domeniul meu, nu poți să evoluezi fără foarte mult studiu, cercetare, documentare. Pauzele sunt necesare uneori, dar cred că mintea unui artist trebuie să lucreze mereu, să observe. Multe proiecte curg unele din altele, sunt foarte legate tehnic sau conceptual. În timp ce finalizez unele proiecte, deja știu ce vreau să fac în continuare, cred ca pauzele foarte lungi întrerup coerența și cursivitatea gândirii.

Probabil cele mai interesant lucru pe care l-am învățat de la acest domeniu sunt: importanța colaborării, dar și a interdisciplinarității. Colaborarea pentru că îți deschide noi orizonturi, doar împărțind și împărtășind înveți să renunți sau ajungi pe piste pe care, singur, nu ai fi ajuns. Iar interdisciplinaritatea pentru că o idee poate să fie transpusă sub diferite forme, doar prin colaborarea cu specialiști din domenii diverse.

Dar, poate cel mai important lucru pe care l-am sesizat, pe măsura ce a trecut timpul, este singuri nu putem să realizăm nimic.

23.05.2021

Comentarii

comentarii

Related posts

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.