89. Mihaela SICHITIU: Ce-am înțeles din viața asta?

În primul rând eu am înțeles că trebuie să fiu capabilă să fac ceea ce mi-am propus, adică, să pot.

Am fost mulțumită că am fost destul de sănătoasă, ca să pot face lucrurile necesare, pentru că am văzut, ca medic, destul de mulți oameni țintuiți la pat, sau neputincioși într-un fel sau altul.

În al doilea rând trebuie să ai libertatea necesară, să poți face ceea ce îți propui și de multe ori cei din apropiere își spun cuvântul în interesul lor, dar dacă știi ce vrei și ai tăria necesară, te poți lupta pentru tine. Este destul de greu atunci când trebuie să te lupți și vezi că oamenii devin nemulțumiți din cauza ta… de fapt din cauza așteptărilor lor nerealiste…

În al treilea rând este important să ai lângă tine persoana potrivită, cea care gândește ca tine, te înțelege și te susține în ceea ce faci. Aici este alegerea ta. Daca alegi corect, ai șanse mari la împlinire, la fericire. Am înțeles că omul de lângă tine îți poate schimba radical viața și nu banii sau obiectele.

Ar mai fi câteva lucruri cu importanță relativ mai mică așa cum este gândirea logică, cu care noi oamenii suntem înzestrați și prin care ne deosebim de animale, pe care ar fi bine să învățam, să-o folosim mai mult, iar asta ar trebui să se predea în școli. Atunci nu ar mai fi atât de multe neînțelegeri în comunicare și nici certuri fără rost. Un exemplu ar fi atunci când doi oameni au preferințe diferite și în loc să înțeleagă că sunt diferiți și că le trebuie lucruri diferite, ei se percep ca dușmani și se ceartă.

Deci, pacea și liniștea sufletească sunt importante ca să putem gândi corect și înainta cu bine în viață.

12.05.2021

Comentarii

comentarii

Related posts

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.