86. Cătălina CĂLIN: Ce-am înțeles din viața asta?

Am înțeles că viața poate fi mai nimic sau cu adevărat o minune. În funcție de cum alegi să vezi lucrurile. Poți, având tot, să nu ai  nimic și de altfel, cu puțin, să fii infinit mulțumit.

Oameni fără de care crezi că nu ai putea, să îți devină indiferenți. Și alții care ți se păreau aiurea, pe care nu i-ai vrea nicicum lângă tine, să ajungi să îi râvnești.

Nu ți se cuvine tot, nu ți se împlinesc toate dorințele. Trebuie să ai grijă ce îți dorești pentru că s-ar putea să ți se îndeplinească și atunci să nu îți fie pe plac cum.

Ți se dau prăbușiri tocmai pentru a aprecia culmile. Cunoști înălțări și căderi, vremuri liniștite și altele extrem de tulburi. Oameni trec prin viața ta, nu rămâne nimeni. La un moment dat nici chiar tu nu rămâi pe aici. Poți râde în hohot sau urla de durere. Vesel sau mâhnit. Relaxat sau încordat.

Prejudecățile nu au sens, sunt pentru cine vrea să se complice.

Fă ce simți, când simți. Fără să îți pese de ce crede lumea. Ia fiecare zi ca pe un dar. Prețuiește clipele. Stările.

Dacă ai bani poți călători în orice colț lume, și dacă nu, poți visa.

Oamenii pe care îi întâlnești îți  pot fi totuna sau pot stârni în tine roiuri de fluturi.

Nimeni nu vine în viața ta din întâmplare, de la fiecare înveți  lecții. Sau ei  învață de la tine. Primești și dăruiești. Ceea ce ți se par pierderi pot fi câștiguri.

Poți controla orice, mai puțin bolile. Oricâte pacte ai face cu diavolul sau cu Bunul Dumnezeu nu poți da zile din zilele tale celor dragi. Dar poți face să fie mai ușor. Trecerile, plecările.

Iți poți plânge de milă sau poți fi recunoscător pentru întâmplări. Pentru trăiri. Poți fi nesfârșit trist și în același timp să aduci bucurie și mângâiere multora.

Am înțeles că iubirea e totul. Că iubirile pot fi unice, nesfârșite ca poveștile sau scurte ca ploile de vară, obositoare sau adevărate elixire de energie, cu nopți de insomnii sau vise colorate, cu lacrimi sau buchete de zâmbete, cu sfârșituri înainte de începuturi. Dar întotdeauna miraculoase.

Ce am înțeles din viața asta? Că trebuie trăită. Fără întrebări. Intens. Simplu. Nefiresc de firesc.

08.05.2021

Comentarii

comentarii

Related posts

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.