79. Dan SICHITIU: Ce-am înțeles din viața asta?

În mod sigur n-am înțeles [încă] tot ce are să-mi spună. Deci mă aștept să mai înțeleg și alte lucruri pe măsură ce trece timpul.

Am înțeles că în viață există reguli naturale, care nu sunt făcute de oameni, dar pe care oamenii le pot înțelege, și pot trăi mai bine dacă le pricep și le adoptă.

Una dintre ele este formarea personalității, care se cristalizează pe la 16-18 ani, după care sunt adăugate doar elemente de detaliu – din acest motiv prieteniile și relațiile din liceu sunt mai durabile decât cele ulterioare.

Am înțeles că oamenii o duc mai bine când se asociază cu cei care împărtășesc aceleași valori esențiale, și sunt de acord să discute celelalte subiecte în loc să se contrazică.

Am înțeles că este important să-ți alegi o carieră în care faci ceea ce-ți place, pentru că vei petrece 80% din timp acolo, pentru că și ceilalți se vor simți bine văzând că-ți place ceea ce faci.

Am înțeles că prietenii și rudele pot face multe lucruri bune pentru tine (chiar și atunci când te critică): te pot ajuta, te pot învăța, te pot proteja – iar tu nu vei putea să returnezi favorurile fiecăruia și de fiecare dată, dar poți să le fii recunoscător și să le acorzi reputația de binefăcători (unii numesc asta tot recunoștință).

Am înțeles că ești primul răspunzător de sănătatea personală, și că un organism nu este un ansamblu de piese de schimb care lucrează împreună – orice piesă reparată sau înlocuită va funcționa mai slab decât cea (în starea) originală.

Am înțeles că rolul omului în natură a schimbat echilibrul speciilor și continuă să-l schimbe, lucru pe care nu-l poți influența personal dar care te poate afecta.

24.04.2021

Comentarii

comentarii

Related posts

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.