66. Gabriela Ogârlaci: Ce-am înțeles din viața asta?

Dragă Maria, am întârziat cu răspunsul dar sunt convinsă că atunci când o să fii bunică, o să mă înțelegi.

Sunt foarte multe lucruri pe care le-am înțeles din viața mea, unele le-am trăit personal, altele le-am primit în dar și am încercat mereu să le dăruiesc celor din jurul meu.

Acum, când sunt pensionară, realizez mult mai bine ce vrea să spună expresia ,,Viața e scurtă și trebuie iubită chiar dacă nu-ți îndeplinește întotdeauna visurile”.

Personal pot afirma că am fost o norocoasă, că am avut parte de o familie frumoasă, am avut parte de iubire și am înțeles că:

  • în viață trebuie să trăiești în concordanță cu ceea ce este important pentru tine;
  • este important să trăiești acum și aici nu mâine sau poimâine și să nu amâni lucrurile plăcute niciodată;
  • cel mai important lucru este sănătatea ta și să înveți să-i mulțumești Domnului pentru fiecare zi (acest lucru l-am învățat târziu, după 45 de ani, în urma unui accident de mașină);
  • să trăiești în așa fel încât să poți dormi liniștit când pui capul pe pernă;
  • să faci bine, ajutând oameni mai puțin norocoși ca tine.

Așa cum se spune, viața nu este o sărbătoare continuă, ne dă foarte multe lecții, important este să reușim să ne ridicăm atunci când ne doboară, să mergem înainte și să ne urmăm visurile.

În încheiere pot să spun că dacă am conștientiza cât de repede trece timpul poate am iubi mai mult și am realiza că au dreptate cei care au spus că viața e așa cum ne-o construim fiecare și că este mai mult decât o sumă de ani sau o sumă de evenimente.

Referitor la fericire mi-a plăcut foarte mult răspunsul dat de marele actor Dem Rădulescu în emisiunea ,,Profesioniștii” cu Eugenia Vodă când a spus că dacă vrei să fii fericit, atunci nu privi în sus, că vei vedea oameni mai fericiți decât tine și te va durea, să privești în jos, la un orb și vei pleca fericit.

Să căutăm fericirea în lucrurile simple, pentru că fericit nu ești atunci când ai tot ce vrei, ci atunci când iubești tot ce ai.

P.S. Mulțumesc! Pentru că te-ai gândit la mine, mă simt onorată și îți urez succes în tot ceea ce faci.

P.S.S. Te-ai gândit să întrebi și: ce nu am înțeles din viața asta?

05.04.2021

Comentarii

comentarii

Related posts

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.