64. Mery Ștefănescu: Ce-am înțeles din viața asta?

Maria dragă, acum când îți dau răspuns la întrebarea ta, mă aflu în Florida, pe terasă, deasupra Oceanului Atlantic.

Am înțeles că viața este un DAR de la Dumnezeu și fiecare clipă trebuie prețuită.

M-am născut în Craiova dar, de la vârsta de 11 – 12 ani, mi-am dorit să trăiesc într-o altă țară. Ca să-mi împlinesc acest vis am început să învăț limba germană, apoi franceza și italiana pentru că în aceste țări mi-aș fi dorit să trăiesc.

Din Craiova am plecat la studii în București și după absolvire am lucrat pe Litoralul Românesc, de unde, cu primul avion posibil, am zburat spre Germania, care a devenit, pentru mine, a doua mea patrie.

Acolo am început o viață nouă și tot acolo le-am născut pe cele două fete: Lisa și Krystine.

În anii ”82 – ”83, în vizitele mele la părinți și rude, în Craiova, l-am cunoscut pe Costică Ștefănescu, pe care soarta l-a adus în viața mea, după 17 ani, într-o noapte de Revelion, în Poiana Brașov și un an mai târziu ne-am căsătorit. Am început o nouă viață, superbă, trăită cu maximă intensitate, după care… știi ce s-a întâmplat și nu vreau să scriu despre lucruri triste…

După aceea, a trebuit să încep o nouă viață. După cum vezi, am luat-o de la capăt de mai multe ori și trăiesc și acum, așa cum mi-am dorit, din primii ani de viață, în mai multe țări: Germania, România, Spania și America.

Aici, în Florida, prietenele-mi spun că viața este un tort de cea mai bună calitate, care trebuie savurat până la ultima bucățică, iar ultima, e cea mai gustoasă și prețioasă.

Viața, cu ajutorul lui Dumnezeu, îți oferă ce-i ceri, dacă nu te sperii și cedezi la prima furtună. După fiecare furtună, întotdeauna apare Soarele și, dacă Dumnezeu vrea, în viață ai mai mult soare, așa cum e acum în Florida, în balconul de unde văd Oceanul Atlantic și de unde-ți scriu, cu drag.

02.04.2021

Comentarii

comentarii

Related posts

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.