48. Liliana ROGOVEANU: Ce am înțeles din viața asta?

Maria, în sfârșit mi-am găsit timpul necesar să răspund solicitării tale! Și pentru că te prețuiesc foarte mult pentru caracterul tău frumos și pentru prietenia ce ne leagă de atâta timp, o să încerc să scriu câteva din lecțiile pe care le-am înțeles.

În primul rând am înțeles că, în lume există doar doi oameni care te iubesc necondiționat, părinții tăi. Ei vor fi lângă tine tot timpul, dar mai ales când toți te-au părăsit și, atât cât măcar unul mai trăiește te poți numi copil, ceea ce este minunat.

Am înțeles că prietenii adevărați sunt foarte puțini, iar dacă numărul lor este egal cu cel al degetelor de la o mână, ești norocos.

Am înțeles că există oameni care în față îți zâmbesc, iar la spate te lovesc. Oricât de bun ai fi, dacă cei ce trebuie să-ți recunoască valoarea nu vor să o facă, alții cu mai multă susținere vor fi mai buni și excepționali.

Am înțeles că celor cărora le-ai făcut cel mai mult bine vor deveni cei mai obraznici, tupeiști și nerecunoscători, iar celor cărora nu le-ai acordat atâta atenție se vor dovedi mai buni, mai atenți, mai respectuoși, mai politicoși față de tine. Deci poți să ai  și astfel de surprize!

Am înțeles că există oameni care îți fac rău doar pentru că te afli la locul nepotrivit în momentul nepotrivit.

 Oamenii sunt diferiți și fiecare înțelege diferit viața.

Am înțeles că trebuie să fii tu, în orice împrejurare, că trebuie să acționezi așa cum simți, nu cum vor alții, altfel te trădezi tu pe tine. Sunt situații în care trebuie să iei decizii cu mintea, nu cu inima și acestea dor foarte tare.

 Am înțeles că ceea ce primim în viață, nu este ceea ce merităm ci este rezultatul faptelor noastre, exceptând ajutorul divin bineînțeles.

 Am înțeles că cea mai importantă decizie personală este alegerea partenerului de viață, dacă îl alegi corect vei fi fericit, dacă nu, te condamni la nefericire.

 Am înțeles că propriul tău copil este o altă persoană și tot ce trebuie să faci este să-l sprijini necondiționat.

 Am înțeles că trebuie să eviți oamenii de slabă calitate și să cauți compania oamenilor asemănători cu tine și a celor superiori ca să te simți confortabil, fericit și împlinit.

Viața are urcușuri și coborâșuri, este și grea și ușoară, și frumoasă și mai puțin frumoasă, este o luptă și o binecuvântare. Viața este viață și are de toate în ea, dar cel mai important este să fi sănătos.

 În concluzie îmi vine în minte un citat văzut undeva și care mi s-a părut destul de bun și adevărat:

“Nu lua viața prea în serios, oricum nu scapi viu din ea! “

 Toate cele bune tuturor! 

03.03.2021

Comentarii

comentarii

Related posts

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.