46. Mihaela BLEJAN: Ce a-am înțeles din viața asta?

Maria, eu am avut multe, prea multe lecții de învățat în viața asta…

M-am născut într-o familie complicată, unde: ,,copilul meu s-a unit cu copilul tău și a bătut copilul nostru”.

Sincer, fiind foarte mică, nu înțelegeam nimic din această expresie, deci mi-a fost foarte greu să învăț această primă lecție. Abia mai târziu am înțeles. Părinții mei aveau copii din alte mariaje, iar eu eram așa… de legătură.

Le mulțumesc din tot sufletul meu că m-au făcut și m-au educat extraordinar. Au fost pentru mine cei mai buni părinți, iar eu le-am fost foarte recunoscătoare și le-am adus foarte multe bucurii.

Am făcut școala generală în comună natală Teiu, jud. Argeș, iar liceul la Pitești, la Zinca Golescu. Examenul  de treaptă a-ll-a l-am luat pe locul 3, iar tata plângea de fericire. Fata lui, făcută la 40 de ani, era printre primii la un liceu foarte bun din județ.

Apoi eu am lăsat garda mai jos și în următorii ani nu am mai fost așa de ambițioasă. Am regretat mult relaxarea aceea. Asta ar fi o altă lecție. În clasa a XII -a, când trebuia să trag cel mai mult, eu m-am îndrăgostit de un student libanez care făcea anul pregătitor la Pitești. Doamne ce mult l-am iubit! Acum 10 ani l-am întâlnit pe rețelele de socializare. Este un foarte bun medic chirurg urolog și mi-a zis că datorită mie știe și acum limba română. A fost marea mea dragoste, dar eu nu am gestionat situația cum trebuie și nu am fost capabilă să mă pregătesc suficient să intru la facultate, iar idila s-a sfârșit.

M-am angajat la școala din comună, suplinitor. Altă lecție. A fost interesant, copiii mă simpatizau, iar eu, se pare că, eram un bun pedagog. După vacanța de iarnă m-a invitat un fost coleg de liceu, la munte. Așa l-am cunoscut pe soțul meu. Sunt 39 de ani de când suntem împreună. Așa a fost soarta!

În anul următor m-am angajat la București, la o întreprindere de mătase artificială. Era foarte greu. Lucram în schimburi, în mediul toxic, într-un colectiv de proastă calitate, în general oameni inculți. Grea lecție! Atunci m-am trezit, am început să-mi recapitulez materia, matematică și fizică și am  luat examenul de admitere la Politehnică.

A fost foarte greu, deoarece mergeam și la serviciu și la facultate, dar eram tânără, sănătoasă și am reușit să fac față.

În 1987 Marian – soțul meu – a terminat facultatea, a primit post la Pitești, iar toamna ne-am căsătorit. Altă lecție, altă lovitură! Părinții lui nu au fost de acord și nu au venit la eveniment. Iată, am pășit în noua noastră familie, cu stângul. Uneori regret că am făcut acest pas! Poate îmi era mai bine singură, dar asta a fost voia lui Dumnezeu! Eu sunt convinsă că fără ajutorul DOMNULUI nu eram și nu făceam nimic.

A venit Revoluția, am terminat facultatea, am primit post de inginer. Marian a venit în București, dar a urmat altă  lecție, altă încercare, aproape o nenorocire. Nu puteam avea copii.

N-a fost ultima lecție. Au mai urmat și altele. Într-o dimineață de duminică primesc cea mai grea lovitură! Murise mama mea! Ce greu mi-a fost! AM CREZUT CĂ MOR ȘI EU! Am învățat să fac parastase, colivă colaci etc…

Viața mergea înainte cu rele, cu bune, iar căsnicia mea era din ce în ce mai șubredă, dar din când în când a mai ieșit și soarele pe strada mea.

Într-o zi a venit la mine un coleg al soțului, împreună cu soția lui și-mi prezintă un catalog de la Oriflame. Am primit catalogul mai mult forțat. Nu credeam că Oriflame îmi va schimba viața. Fără să vreau am intrat în acest sistem și am avut un succes de necrezut! În  6 luni de activitate am ajuns Director de rețea! Am învățat din mers, să-mi gestionez afacerea, să-mi motivez oamenii, să-mi măresc rețeaua și să-mi fac foarte mulți prieteni. Mergeam și la serviciu, ajutam și câțiva copii să se pregătească la matematică, dar baza era Oriflame. Începuse să-mi placă foarte mult această afacere. Mă calificăm la excursii în țară și în străinătate și nu mai aveam timp de discuții în contradictoriu cu bunul meu soț. Îl lăsăm în plata Domnului! Am început să câștig foarte bine și îmi învesteam banii în tot felul de lucruri pentru a putea să-mi văd visul împlinit, adică să am un copil și să-mi cumpăr o casă.

Am mers la un preot pentru un sfat. Acesta mi-a zis să fac o binefacere și să mă rog și în numele soțului meu ateu, iar domnul nostru Isus și Măicuța lui mă va ajută să-mi îndeplinesc visul.

Așa am decis să ajut o fetiță sărmană, să învețe matematică, iar în circa 2 ani am aflat că voi avea un copil. Doamne ce fericită am fost! Am avut o sarcina foarte ușoară, am mers la serviciu și la Oriflame până aproape de 9 luni. Fiindcă aveam 36 de ani și 6 luni am făcut cezariană. Băiatul era foarte bine! Dar după naștere îmi era foarte greu! Nu știam să-l spăl, să-l înfăș! Am fost ajutată de mătușa mea, să-i dea Dumnezeu multă sănătate! Baie îi făcea soțul meu! După 6 luni, am început să ies cu băiatul pe teren. Mergeam la firmă, îmi făceam target-ul împreună cu băiatul. Așa am mers până la 3 ani, când am reușit să-l înscriu la grădiniță și am început să-mi cresc afacerea, iar în 3 ani reușeam să plec în America. Da, am fost 2 săptămâni gratis în SUA. A fost o excursie foarte frumoasă, dar mie, personal, America nu mi-a plăcut. Asta e o altă lecție: avem o țară excelentă și nu merită să o părăsim. Trebuie să fim uniți să muncim și, să nu-i  mai lăsăm pe toți tâmpiții, să ne conducă după bunul lor plac. Trebuie să ne unim puterile și cu ajutorul Divin să învingem.

Am reușit să văd băiatul la școală, apoi la un liceu bun de matematică. A trebuit să – l ajut la matematică deoarece nu dorea să facă meditație. Tot timpul zicea că numai de la mine poate înțelege ceva. Așa că vrei, nu vrei am repetat materia și am reușit să-l fac să înțeleagă, iar la bacalaureat a luat 9.80 la matematică. A intrat la Facultatea de  Inginerie Electrică pe locul 10. A luat și bursă. Pentru asta, toată lumea îl laudă pe soțul meu, dar meritul era al băiatului și al meu.

Și uite așa eu îmi văzusem realizate toate dorințele, dar spre rușinea mea, nu mergeam la Sfânta Liturghie! Dumnezeu mi-a dat: familie, școală, copil, casă pe pământ, iar eu ce am făcut? Cea mai recentă lecție, o palmă foarte grea am primit-o pentru a vedea gunoiul din ochiul meu.

Acum 3 ani am fost operată de cancer la sân. Acesta boală m-a schimbat radical!

Am devenit mult mai calmă, liniștită, temperată și credincioasă!

Merg în fiecare duminică la biserica și încerc să înțeleg Taina Sfintei Liturghii.

Încerc să fiu mai răbdătoare și să înțeleg nevoia aproapelui!

Doresc să nu fac rău nimănui și atât cât mai am de trăit pe această lume să fiu de ajutor!

Eu am plecat dintr-o comună amărâtă, cu noroiul până la gleznă și toaleta în fundul grădinii, dar cu ajutor Divin și sprijin părintesc am reușit să fac: o facultate, un copil și o casă!

Acum, mă rog, să-mi ajute Domnul să am o viață liniștită, să pot ajuta și eu aproapele meu la nevoie și să am puterea de a nu judeca pe nimeni!

02.03.2021

Comentarii

comentarii

Related posts

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.