36. Mirela Ștefănescu (Pârvoaica): Ce-am înțeles din viața asta?

În sfârșit, Maria, am reușit să dau și eu un răspuns provocării tale.

Dacă m-ai întreba ce este viața, ți-aș răspunde că, pentru mine, este o minune dată de Dumnezeu, o minune pe care o găsești în fiecare răsărit de soare, în orice susur de izvor sau în parfumul florilor, în blânda mângâiere de vânt, în zâmbetul întâlnit în drumul tău pe pământ.

Am petrecut vreo 54 de ani până în prezent pe tărâmul acestei lumi, trăind bucurii și necazuri, împliniri și dezamăgiri, lucruri frumoase, dar și urâte, care m-au determinat să cred că viața este asemeni unui maraton. Pornești în această cursă plin de speranțe, cutezător spre culmi înalte, dar nu poți anticipa obstacolele care te așteaptă pe traseu, nu știi dacă vei reuși să treci, încununat de glorie, linia de sosire.

 Alergi necontenit, dar obosești… Nu vrei să recunoști, dar uneori te împiedici și cazi. Strângi din dinți, îți aduni toată puterea și te ridici… apoi continui. O faci pentru tine și pentru cei dragi, pentru că ei, susținătorii tăi cei mai înfocați, îți dau forța necesară de a merge mai departe.

Trebuie să ții pasul, să nu rămâi prea mult în urmă, pentru că s-ar putea să nu mai recuperezi niciodată terenul pierdut.

Nu te lasă tentat de scurtături! S-ar putea să alergi pe căi mult mai întortocheate care nu te-ar mai scoate la liman. Ai încredere în tine și în ceea ce poți tu, acceptă toate provocările și luptă pentru a le depăși!

Luptă până la capăt! Când vei ajunge la final, vei fi un om împlinit și vei vedea că efortul a meritat.

Faptele tale vor vorbi mai departe despre tot ce-ai însemnat pe pământ!

Tot ce am agonisit de-a lungul anotimpurilor prin care am trecut m-a ajutat să înțeleg de la viață următoarele:

dacă vrei să fii fericit, atunci fă-i pe cei din jurul tău fericiți!

– familia trebuie să fie mereu pe primul loc în tot ceea ce faci, dacă vrei să ai o familie frumoasă! Pentru mine familia e rodul iubirii și-al împlinirii.

 – dacă iubești cu adevărat pe cineva, atunci acceptă-i pe lângă calități și defectele! O vorbă din bătrâni spune să nu cauți mereu nod în papură, dacă vrei să-ți fie bine.

 – munca nu a omorât pe nimeni, nici pe mine! Tot ce-am realizat până în prezent este rodul unei munci asidue, încununată de o ambiție de fier,

cei șapte ani de-acasă reprezintă emblema fiecăruia oriunde ar merge! M-am bucurat de o educație aleasă primită de la doi oameni simpli, dar onești. Am educat la rândul meu vlăstarul vieții mele și mă mândresc azi cu omul care a devenit.

 – am învățat de la viață că poți ierta, dar nu poți uita (din nefericire), că vorbele spuse la supărare lovesc sufletul ca valurile învolburate țărmul mării.

frica este cel mai greu sentiment de înfruntat! Atunci când îți încolțește mintea, echilibrul tău devine fragil. Te poți prăbuși, dintr-o prostie, într-o clipă!

– am înțeles, de asemenea, că prieteniile nu te ajută la nimic, ba pot duce la destrămare, pentru că pe cine nu lași să moară nu te lasă să trăiești!

– atunci când am fost la ananghie, ajutorul a venit de la cine nici nu mă așteptam. Mi-am dat seama că, dacă faci bine cum poți, cui poți, într-o zi vei primi binele înzecit.

 – nu am așteptat nimic de la nimeni, nu am pretins niciodată nimic de la cineva, am considerat că e firesc să ajuți necondiționat și Dumnezeu mi-a arătat că faptele bune nu sunt uitate. Atunci când mi-a fost mai greu, când negura suferinței mi-a întunecat privirile, Dumnezeu și-a întors privirea spre mine și m-a purtat pe brațele sale către lumină.

 Am ajuns la concluzia că fiecare zi pe care o trăiești trebuie să o prețuiești din plin.

 Zâmbește, cântă, dansează, bucură-te cât poți de tot ce ai, pentru că nu vei ști ce-ți va aduce ziua de mâine!

17.02.2021

Comentarii

comentarii

Related posts

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.