117. Bianca DOGARU: Ce-am înțeles din viața asta?

Contrar vârstei fragede de care mă bucur nemărginit, aș îndrăzni să afirm că am înțeles mai multe decât, poate, era necesar într-un timp atât de scurt. Totuși, în momentele în care aleg să mă las surprinsă de complexitatea vieții, mă gândesc că poate nu am înțeles nimic de fapt. Dar tocmai acesta este și farmecul vieții în sine, să învățăm de unii singuri cum să ducem la bun sfârșit amalgamul de provocări pe care îl primim în mod constant și de care uneori fugim speriați, lipsiți de curaj. Nimic nu este imposibil și nimic nu te poate pune definitiv la pământ, acesta este primul lucru pe care l-am înțeles eu din această viață.

Am mai înțeles de asemenea că cel mai crunt, dar și cel mai benefic adevăr pe care trebuie să ți-l însușești este acela că ești pe cont propriu. Chiar dacă ești înconjurat de oameni care te iubesc, doar tu ești cel care știe ce este cel mai bine pentru tine. Tu îți cunoști sufletul, convingerile, aspirațiile și slăbiciunile. Nimeni altcineva nu poate pătrunde în miezul acestora și nici nu este indicat să o facă.

Am înțeles că o reușită nu se măsoară întotdeauna în cantitatea de efort depusă, dar am înțeles că cea mai mare împlinire o resimți atunci când câștigi ceva necesar sufletului tău, nu așteptărilor celorlalți.

Am înțeles că atunci când oamenii nu îți înțeleg scopul, nu îți vor accepta niciodată deciziile, chiar dacă pretind că te iubesc. Indiferent cât de apropiat ești de o persoană și indiferent de lucrurile prin care ați trecut împreună, la un moment dat este posibil să te dezamăgească, iar asta va lasa amprente adânci, dar cu timpul vor trece.

Totodată am înțeles că nu timpul le vindecă pe toate, ci tu o faci. Timpul nu are absolut nicio putere asupra noastră dacă noi nu depunem niciun efort, din acest motiv unii oameni se vindecă în câteva zile, iar alții în câțiva ani.

Am înțeles că răspunsurile potrivite le primești doar ascultându-te pe tine, nu pe cei din jur care cred că știu ce e mai bine pentru tine. Nimeni nu știe mai bine decât tine ce este bine pentru tine, iar odată ce vei înțelege acest aspect, vei înceta să mai ceri sfaturi oamenilor. Eu una nu cred în sfaturi, nu mai pot avea convingerea că cineva poate ști mai bine ce trebuie eu să fac, tocmai fiindcă nimeni nu simte ceea ce simt eu.

Am înțeles că de cele mai multe ori este bine să fii tăcut în privința visurilor tale, dar mai ales a succesului tău. Nu căuta susținere în cei din jurul tău, majoritatea nu vor să fii mai bine decât ei însiși, așa că e posibil să te descurajeze. Este greu să te înțeleagă cineva care nu are aceeași viziune ca tine. Am înțeles deci, că este mai bine „să taci și să faci”.

Am înțeles că este perfect normal să ai și zile proaste și să eșuezi uneori. Am înțeles că atunci când corpul meu îmi cere o pauză, eu trebuie sa i-o ofer, fără să mă condamn nici măcar o secundă pentru procrastinare. Suntem oameni, iar pauzele sunt absolut necesare pentru a ne reîncărca bateriile, așadar am înțeles să nu mă mai simt prost atunci când trece o întreagă zi fără să fac nimic.

Într-un final am înțeles că viața este extrem de frumoasă, trebuie doar să știm cum să vedem frumosul în toată complexitatea ei. Cu bune, cu rele, nu neajunsuri si provocări, fiecare zi poate fi cu adevărat un nou început, iar tu poți să îți rescrii povestea ori de câte ori îți dorești, fiindcă până la urmă tu ești autorul propriei tale vieți

03.12.2023

Comentarii

comentarii

Related posts

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.