116. Cristina STĂNESCU: Ce-am înțeles din viața asta?

Maria, primul gând care mi-a venit în minte la întrebarea „Ce am înțeles din viața asta” este că sunt un om norocos. Norocul a mers cu mine, braț la braț, până la această vârstă și am speranța că nu mă va părăsi niciodată.

Sunt norocoasă că m-am născut într-o familie frumoasă și unită, care și-a făcut timp să ne crească cum au știut ei mai bine, chiar dacă erau niste oameni foarte ocupați, căci în afară de munca de zi cu zi în fabrică mai munceau și la câmp și îi aveau în grijă pe bunicii mei materni și paterni.

Sunt norocoasă că, așa cum spune sora mea mai mare „am ales să îi fiu soră”. Eu am ales-o pentru că știam ca voi putea întotdeauna să am încredere în ea. Și pentru asta sunt norocoasă și pentru că Dumnezeu încă mi-a lăsat părinții lânga mine.

Am fost și sunt norocoasă pentru că mi-am întemeaiat o familie, iar copilul a apărut în viața noastră atunci când ne-am dorit și fără eforturi. Este un copil minunat, care acum este un adolescent la fel de minunat și cu siguranță va rămâne un om minunat.

Sunt norocoasă că am întâlnit oameni de calitate de-a lungul carierei mele profesionale, de la care am avut ce învăța, si totodată care m-au făcut să merg  „cu drag” la birou, ceea ce este un lucru extraordinar.

Am înțeles că nimic pe lumea asta nu este întâmplător, că ceea ce trebuie să ni se întâmple ni se va întâmpla indiferent de dorințele noastre.

Am înțeles,că nu întotdeauna un eșec, este un capăt de țară. La un moment dat, acel insucces, acea înfrângere se poate transforma în ceva bun. Ai posibilitatea să înveți ceva din această lecție. Trebuie doar să știi să aștepți (iar eu am știut, până acum, să aștept).

Am înțeles că o prietenie adevărată și de calitate durează ani și ani. Cea mai „nouă” prietenie a mea datează din anul I de facultate, adică de acum 26 de ani, iar cele mai vechi din clasa I, nu mai spun câți ani, dar se apropie de 40…

Încă lucrez să-i înțeleg, să-i iert și să-i accept pe oameni așa cum sunt, fără să încerc să îi schimb.

Cu drag si admirație pentru ceea ce ești!

15.11.2023

Comentarii

comentarii

Related posts

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.